Destinatia: Budapesta, Ungaria

Solicita oferta

Senior Voyage - Budapesta, UNGARIA - Regina Dunarii - disponibil martie - octombrie 2017

Dintre orasele triumviratului habsburgic – Budapesta, Viena si Praga – capitala Ungariei este cea mai impunatoare. Cu centrul sau plin de viata, parcurile frumoase, raul maiestuos, turnurile inalte ale bisericilor si baile luxoase, Budapesta este unul dintre cele mai interesante orase ale lumii, cu nenumarate locuri care asteapta sa fie descoperite sau revazute pe indelete.

Program

Ziua 1: Bucuresti – Szeged - Budapesta (aprox. 835 km)
Pornim din Bucuresti dis-de-dimineata si ne indreptam spre Ungaria. Ne oprim in Szeged, unde facem un tur pietonal al centrului istoric. Petrecem urmatoarele 4 nopti la un hotel de 4* in Budapesta.

Ziua 2: Turul orasului Budapesta
Azi ne asteapta un tur de neuitat prin una dintre cele mai frumoase capitale ale Europei. Se viziteaza cele mai importante monumente din oras: Parlamentul, podurile de peste Dunare, Opera, Piata Eroilor, Palatul Regal, Catedrala Sf. Stefan, Bastionul Pescarilor, muzee (turul nu include intrarile). La finalul turului, ne oprim in Piata Centrala, pentru o degustare de palinca. Dupa amiaza, program liber.  Si pentru ca in programul de vacanta la Budapesta trebuie sa includeti cateva ore de relax la bai, va recomandam sa experimentati Baile Termale Szechenyi sau Rudas, unice in Europa atat din punct de vedere curativ, cat si pentru stilul arhitectural spectaculos. Veti avea parte de o experienta de neuitat!
 
Ziua 3: Turul Lacului Balaton (aprox. 400 km)
Timp liber la dispozitie sau excursie optionala de o zi: turul panoramic al lacului Balaton. Se viziteaza Balatonfured, cea mai veche statiune de pe malul de nord si cea mai la moda. In zilele de odinioara, cei bogati si celebri au construit vile mari si cochete, si mostenirea lor arhitecturala poate fi vazuta astazi. Continuam cu peninsula Tihany, statiunea Badacsony, cetatea viticola a Balatonului, pestera cu ape termale Tapolca, statiunea balneara Heviz, cu cel mai mare lac termal din Europa. In orasul baroc Keszthely, capitala culturala a regiunii, se poate vizita Palatul Festetics, perla a Ungariei. Excursia la Lacul Balaton nu poate fi completa fara Siofok, cea mai faimoasa statiune de pe lac.

Ziua 4: Godollo – Pusta Maghiara (aprox. 100 km)
Va invitam sa participati la excursie optionala de jumatate de zi. Un tur de poveste, care incepe cu palatul baroc din Godollo, printre cele mai frumoase din tara si resedinta preferata a printesei Sissi, mult indragita de poporul maghiar. Continuam cu vizitarea hergheliei fratilor Lazar, campioni mondiali. La sosire suntem intampinati de gazde cu palica si pogaci cu jumari proaspete. Vizitam herghelia si participam la o demonstratie de echitatie, in care calaretii “csikos” prezinta frumosul cult al calaritului si dresajul traditional unguresc. O plimbare cu trasura sau sania ne va ajuta sa ne pregatim pentru copioasa masa taraneasca (3 feluri de mancare si bauturi), acompaniata de taraf. Dupa amiaza, program liber pentru a explora Budapesta pe cont propiu, de a va bucura de shopping pe bulevardele centrale sau in WestEnd City Center (localizat central).

Ziua 5: Budapesta - Kecskemet - Bucuresti (aprox. 845 km)
Dupa micul dejun ne indreptam spre Kecskemet, unde vedem frumoase exemple ale arhitecturii art nouveau maghiare. Intoarcere in Bucuresti seara tarziu.

159 € / persoana

 Pentru detalii si rezervari - 0740 699 399

Tariful include:

• 4 nopti de cazare la hotel 4* in Budapesta (loc in camera dubla), cu mic dejun bufet
• Turururi ghidate in Budapesta, Szeged si Kecskemet
• Vizite conform descrierii
• Transport cu autocar modern, cu climatizare
• Ghid insotitor pentru intreaga perioada

Tariful nu include:

• Asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno (nu sunt obligatorii, dar recomandate)
• Taxe si cheltuieli personale
• Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv la excursiile optionale)
• Excursiile optionale
• Vizitarea castelului imparatesei Sissi (7 euro/ persoana)