Destinatia: Romania, Romania

Solicita oferta

Senior Voyage - Tara Hategului - Taramul mitic al dacilor - disponibil septembrie - octombrie 2017

Vreti sa pasiti pe istorie la propriu? Veniti in Tara Hategului, taramul mitic al dacilor, unde fiecare pas strabatut scoate la lumina o poveste demult uitata despre stramosii nostri. Un tinut de basm, in inima muntilor Retezat, care adaposteste ruine antice, fortificatii din Evul Mediu, biserici de piatra si cea mai mare densitate de situri culturale din tara.

Ziua 1: Bucuresti – Sibiu – Manastirea Prislop (aprox. 449 km)

Plecare spre Tara Hategului, leaganul poporului roman. Dupa amiaza tarziu, ajungem la Prislop, una dintre cele mai renumite manastiri din Romania. Sosire in Sarmizegetusa, la poalele Muntilor Retezat, unde petrecem urmatoarele 4 nopti.

Ziua 2: Sarmizegetusa Ulpia Traiana - Parcul National Retezat - Cascada Lolaia – Salasu de Sus - Hateg – General Berthelot (aprox. 90 km)

Dupa micul dejun, vizitam situl arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa, capitala romana a provinciei Dacia. Apoi, intram in Parcul National Retezat, pentru o drumetie usoara, de aproximativ 2 ore spre Cascada Lolaia. La intoarcere vizitam o gospodarie din Salasu de Sus, unde avem ocazia de a degusta celebrii "Virsli de Salasu", produsi dupa o reteta veche de sute de ani.  In Hateg, la Centrul de Vizitare al Geoparcului Dinozaurilor, aflam povestea dinozaurilor pitici care traiau acum 70 milioane de ani in Tara Hategului, iar in satul General Berthelot vedem o colectie de fosile, printre care trei cuiburi originale cu oua de dinozaur.

Ziua 3: Deva – Castelul Corvinilor (aprox. 119 km)

Astazi avem ocazia de a intalni cea mai mare fortareata din tara, Castelul Corvinilor din Hunedoara. Apoi calatorim spre Deva, pentru a vizita cetatea, recent restaurata si Palatul Magna Curia. Cladirea adaposteste Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane, care prezinta descoperirile arheologice din Muntii Orastiei.

Ziua 4: Padurea cu Zimbri - Santamaria-Orlea - Densus - Pesteana – Manastirea Colt (aprox. 80 km)

Timp liber la dispozitie sau excursie optionala de o zi (extracost), pentru a descoperi atractiile zonei. Facem o plimbare prin Padurea Slivut pentru a vedea zimbrii, mamifere impunatoare ce odinioara populau padurile de pretutindeni, astazi pe cale de disparitie. La Santamaria-Orlea, admiram cea mai mare biserica medievala din Tara Hategului si una dintre cele mai vechi din tara si Castelul Kendeffy, iar la Densus descoperim un monument arhitectonic unic in spatiul romanesc. In apropiere, la Pesteana, intr-o casa traditionala din lemn, unul dintre localnici, Nenea Antonica, a strans obiecte din lumea veche a satului. Vom vedea in colectia sa lucruri inedite si vom descoperi ingeniozitatea satenilor de a confectiona si da intrebuintari practice obiectelor din jur. Si in incheiere, oprim la Manastirea Colt, ctitorie a familiei Candestilor, vestita familie de cneji romani din Tara Hategului. In apropiere, pe un colt de stanca, putem observa Cetatea Colt, sursa de inspiratie a romanului "Castelul din Carpati" scris de Jules Vernes.  

Ziua 5: Sarmizegetusa Regia – Sibiu – Bucuresti (aprox. 485 km)

In aceasta zi avem ocazia de a descoperi capitala Daciei preromane, Sarmizegetusa Regia sau „cea regeasca”, fortareata inclusa in Patrimoniul UNESCO, cuprinzand un complex de sanctuare. Intoarcere in Bucuresti spre sfarsitul zilei.

169€ / persoana

Pentru detalii si razervari - 0740 699 399

 

Tariful include:

 
  • 4 nopti de cazare la pensiune 3* (loc in camera dubla), in Sarmizegetusa
  • Mic dejun si cina + un pahar de apa si vin la masa
  • Vizite conform descrierii
  • Transport cu autocar/ microbuz modern, cu climatizare
  • Ghid insotitor pentru intreaga perioada
 

Tariful nu include:

 
  • Asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno (nu sunt obligatorii, insa va recomandam sa le incheiati)
  • Taxe si cheltuieli personale
  • Intrarile la obiectivele turistice
  • Excursiile optionale