Destinatia: Romania, Romania

Solicita oferta

Senior Voyage - Crisana si Muntii Apuseni  - disponibil aprilie - octombrie 2017

Intr-o excursie de cinci zile te invitam sa descoperi Crisana, cu bogata sa mostenire arhitecturala si doua dintre cele mai stilate orase ale Romaniei si ramura vestica a Muntilor Apuseni, renumiti pentru peisajele minunate si pesterile lor.

Ziua 1: Bucuresti – Brasov - Rosia Montana - Vartop (aprox. 520 km)
Pornim din Bucuresti dis-de-dimineata si ne indreptam spre Muntii Apuseni. Si cum nu putem sa trecem pe aici fara sa ne oprim la Rosia Montana, facem un tur ghidat si descoperim satul prin prisma patrimoniului si a oamenilor sai. Petrecem 4 nopti in Parcul Natural Apuseni, intr-un cadru natural idilic.

Ziua 2: Pestera Ursilor – Remetea - Pestera Meziad - Moara cu apa de la Rosia - Pestera cu Cristale Farcu (aprox. 180 km)
Incepem ziua cu un tur prin Pesterile Ursilor si Meziad, grote de o frumusete stranie, cu stalactite si stalagmite extrem de spectaculoase. La Remetea admiram biserica reformata din sec. XIII, iar in Rosia avem parte de un moment inedit. Vizitam moara cu apa, unde gazda noastra, baciul Gheorghe Burtic, ultimul morar de sub Muntii Piatra Craiului, ne va canta la un instrument neobisnuit - vioara cu goarna. Incheiem turul la Pesterea cu Cristale din Mina Farcu, deosebit de frumoasa, singurul loc din tara unde turistii fara pregatire speologica pot admira delicatele cristale care impodobesc peretii pesterii.

Ziua 3: Basilica Maria-Radna – Cetatea Soimos - Arad (aprox. 370 km)
La nord de raul Mures gasim somptuoasa Manastire Maria-Radna, cel mai important loc de pelerinaj catolic din tara noastra. La cativa kilometri, se afla ruinele Cetatii Soimos. Se mai patreaza zidurile inalte si chiar ancadramente gotice, iar de sus avem splendida panorama a Vaii Muresului. Apoi ne asteapta un tur de neuitat prin Arad, oras fermecator, plin de cladiri in stil Secession.

Ziua 4: Oradea – Baile Felix (aprox. 220 km)
Va invitam sa participati la o excursie optionala de o zi (extracost) pentru a vizita Oradea, unul dintre cele mai frumoase orase ale tarii, cu un peisaj architectural surprinzator. Tur extins, incluzand Cetatea, Parcul 1 Decembrie, Podul Paralelor, Comunitatea Evreiasca, Sinagoga Neologa Sion, Piata Unirii, Palatul Vulturul Negru, Biserica cu Luna, Palatul si Turnul Primariei, Piata Ferdinand, Teatrul de Stat, centrul pietonal Corso, Complexul Baroc si multe altele. Si pentru ca  in programul de vacanta in Crisana trebuie sa includem si cateva ore de relax in ape termale, poposim la Baile Felix. Alternativ, va puteti bucura de facilitatile hotelului sau explora Parcul Natural Apuseni pe cont propriu.

Ziua 5: Vartop – Tebea – Brad - Bucuresti (aprox. 560 km)
Calatorim spre Tebea in cautarea Gorunului lui Horea, un stejar in varsta de 400 de ani, simbol al luptei pentru libertate, declarat monument istoric si natural. Continuam cu Muzeul Aurului din Brad, unic in Europa. Aici se afla expuse cele mai spectaculoase si valoroase 18 kilograme de aur nativ din lume, reprezentate din piese rare scoase din adancurile pamantului, chiar in formele pe care le putem vedea noi astazi. Intoarcere in Bucuresti spre sfarsitul zilei.

179€ / persoana

 

Pentru detalii si rezervari - 0740 699 399

 

Tariful include:

 
• 4 nopti de cazare la hotel 3*+ in Vartop, Parcul Natural Apuseni (loc in camera dubla)
• Mic dejun si cina + un pahar de apa si vin la masa
• Vizite conform descrierii
• Transport cu autocar/ microbuz modern, cu climatizare
• Ghid insotitor pentru intreaga perioada

Tariful nu include:

 
  • Asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno (nu sunt obligatorii, insa va recomandam sa le incheiati)
  • Taxe si cheltuieli personale
  • Intrarile la obiectivele turistice
  • Excursiile optionale